a3o goede redenen 

Drie goede redenen om met a3o in zee te gaan: kennis, ervaring en kostprijs.

Kennis

a3o heeft de kennis van de werking van de lokale besturen en non-profitorganisaties letterlijk in de vingers. Via opleidingen, zelfstudie en deelname aan diverse fora van kennisdeling houd ik mijn kennis permanent op peil en verwerf ik systematisch nieuwe inzichten. Langsheen mijn netwerken van partnerorganisaties en ex-collega's bij lokale besturen en non-profitorganisaties toets ik deze kennis en inzichten ook systematisch af naar hun werkbaarheid in de dagdagelijkse praktijk.

Evenzeer heb ik de praktijk van het adviseren en ondersteunen onder de knie. In alle functies waarin ik  tot op heden werkte, was het aanreiken van adviezen en het ondersteunen van implementaties steeds een belangrijk onderdeel van mijn takenpakket. En dit zowel ten behoeve van beleidsvoerders, het managementteam, als diensthoofden en uitvoerend medewerkers. Ik bezit de vaardigheid een probleem tot op de kern te analyseren, in zijn essentie te synthetiseren en een werkbare oplossing aan te bieden.

Lesgeven, tenslotte, zit me echt in het bloed. Met ouders die allebei onderwijzer waren, is dat niet verwonderlijk. De appel valt niet ver van de boom. Ik hecht veel belang aan betrokkenheid en participatie van de cursisten en draag er zorg voor dat ook zware kost licht verteerbaar blijft. Het feit dat ik in mijn vorige jobs regelmatig werd gevraagd als spreker of lesgever, bewijst mijn vaardigheid op dit terrein.

Ervaring

Meer dan vijftien jaar heb ik bij een lokaal bestuur gewerkt. Ik ken de lokale besturen dan ook van binnenuit. Ik spreek de taal van de lokale besturen en adem hun eigenheid in en uit. De lokale besturen en aanverwante organisaties zijn voor mij een natuurlijke habitat, een tweede thuis. Jean-Luc Dehaene prees mij in een persoonlijke opdracht bij zijn boek 'Leven na de 16' als 'een echte overheidsmanager'.

Kostprijs

a3o is een kleinschalig bureau. Dat is een bewuste keuze. Hierdoor zijn de overheadkosten laag en kan de dienstverlening aangeboden worden aan een betaalbare prijs, ook voor kleinere besturen en organisaties. Kiezen voor a3o is dan ook per definitie kiezen voor een goede prijs/kwaliteit verhouding. Kennis en ervaring aan een correcte prijs.